DVONN

Nee het is geen spelfout, mijn nieuwste favoriet heet echt DVONN. Het is een bijzonder spel, onderdeel van  project Gipf. Het project bestaat uit verschillende bijzonder boeiende spellen voor 2 personen. Het zijn spellen met betrekkelijk weinig regels maar enorm veel diepgang. Strategie is het toverwoord maar het is moeilijker dan bij schaken om ver vooruit te kijken.DVONN kun je online spellen op littlegolem.

Genius

Een spel met weinig regels maar veel dimensies, helaas heb ik nog geen online versie gevonden. Een goede beschrijving vind je op deze site.

  

Blokus

Dit is een heel leuk spel met veel elementen. Je moet allerlei uit verschillende aantallen vierkantjes bestaande vormen op het bord plaatsen. Je moet je eigen stukken met de hoekjes aan elkaar leggen. Er onstaat dus concurrentie om de ruimte. Meer informatie vind je op www.blokus.com. Je kunt het daar ook online spelen.  Het spel is in Amerika voorzien van een Mensa logo wegens 1 van de vele prijzen die het won.

  WanCatan (Kolonisten van Catan)

Een erg bekend spel is Kolonisten van Catan. Persoonlijk vind ik dat de factor geluk in dit spel veel te groot is maar het is wel een erg leuk spel met veel facetten. Het leuke is dat er ook een goed speelbare versie voor over het internet is. Op www.kolonisten.nl kun je over het spel heel veel informatie vinden.  
Wancatan kun je downloaden via WanCatan.exe of van  catan.uwstart.nl/rubrieken/catan-downloads
Als je mensen zoekt die het met je willen spelen ga dan naar www.wannagame.nl. Daar kun je je aanmelden en een programma downloaden waarmee je kunt kijken wie er eventueel online is om mee te spelen. Als je lid bent van mensa kun je ook op #borrel vragen wie eventueel mee wil spelen.


Carcassonne

Carcassonne vind ik persoonlijk leuker om te spelen dan kolonisten. Sinds mei is er een CD_ROM versie van dit spel te krijgen. Dat scheelt heel veel telwerk :-). Het is met dit deze cd-rom mogelijk op tegen meerdere pc-tegenstanders te spelen maar je kunt ook over het internet tegen vrienden spelen.
Kijk voor tips, laatste ontwikkeling en een forum op
www.carcassonne.nl.


Rushour

Rushour is een moderne variant op de ouderwetse schuifpuzzel. Belangrijkste voordeel, je kunt er vele varianten mee spelen. Met het spel dat je in de winkel krijgt koop je direct 40 start opstellingen. Er zijn meerdere uitbreidingen verkrijgbaar. Hieronder kun je het nu direct spelen om een indruk te krijgen. Helaas ziet het er niet zo vrolijk uit als het echte spel maar het werkt. Mooiere uitvoeringen vind je op www.puzzles.com.

Links naar (online) spelletjes

jijbent.nl
Nederlandstalige site waar je allerlei spellen kunt spelen tegen de computer of andere mensen via internet. Je hoeft niet beide online te doen, het is een moderne vorm van correspondentie spelen.


www.littlegolem.net
Leuke site op dezelfde basis als jijbent.nl. Hier kun je onder andere Go spelen maar ook, en daarvoor bezoek ik de site vooral, DVONN.


www.dominategame.com
Hier vind je een programma waar mee je via het internet tegen menselijke tegenstanders Risk kunt spelen. er wordt een rating bijgehouden en je kunt allerlei varianten spelen. Ook kun je tegen computertegenstanders spelen.
Voordeel is dat het redelijk snel gaat. Pas op erg verslavend.


www.braintrainer.nl
Erg leuk wiskundig kaartspel. Lijkt op cijfers spel uit het oude tv-programma cijfers & letters.


amby.com/go_ghoti/compgame.html
Allemaal logische puzzels


www.bordspel.com
Site met recensies maar ook een leuke pagina varianten waar je leuke ideeën op kunt doen om een spel eens iets anders (leuker) te spelen.


www.tatset.com
Site waar je het spel SET kunt downloaden. Men werkt ook aan een versie 2 welke via internet tegen anderen te spelen zal zijn.


www.dyson.co.uk/game
Op de site van stofzuiger fabrikant Dyson staat dit zeer leuke spel met vele levels. Met behulp van telescopische stofzuigerslangen moet je een balletje in het gaatje zien te krijgen.


www.puzzles.com
Hier vind je zeer vele leuke logische puzzels. Je kunt er ook vele online spelen. Oa van ThinkFun (onderdeel Binary Arts) bekend van Rushour en Lunar lockout. Navigatie op de site is in mijn beleving al een puzzel op zich wat wel jammer is. Maar je kunt er echt heel veel vinden, ook een verzameling puzzels die je kunt uitprinten en spelen.